Carne si preparate din carne.pdf
:- carnea să fie proaspătă, necongelată, fără sânge, curată, cu miros plăcut;-piept de pui dezosat proaspat, refrigerat; ambalat la caserolă de aproximativ 1 kg, fără piele, curat, fără resturi de conţinut intestinal sau impurităţi mecanice; suprafaţă netedă, nelipicioasă; culoare caracteristică speciei, roz, uniforma. consistenţa musculaturii- fermă şi elastica, carnea sternală flexibilă, fără piele, fără părţi osoase, bine fasonat, calitatesuperioara; miros: la suprafaţă şi în secţiune caracteristic normal, placut, fără miros străin, parte necomestibila 0;-pulpa dezosată de porc proaspata, refrigerata; aspect si culoare - carne superioară, slabă, fără cheaguri de sânge sau porţiuni murdare; slănină de acoperire max. 8 mm, fără oase, cartilagii şi şorici; lucioasa, fermă si elastică, atât la suprafată cât si in sectiune; urmele ce se formeaza cu degetul revin repede; sucul din carne se obtine greu si este limpede; culoare roz deschis, miros si gust – normal, caracteristic si placut, sa nu apara un miros alterat, sau alt miros strain; parte necomestibila 0;-carne tocată de porc proaspata, refrigerata; aspect si culoare: -carne tocată provenită din bucăţi de carne porc fără os, cu slănină şi fără şorici; fermă si elastică, atat la suprafată cât si in sectiune; sucul din carne se obtine greu si este limpede; culoare roz deschis pana la rosu, miros si gust –normal, caracteristic si placut, sa nu apara un miros alterat, sau alt miros strain; parte necomestibila 0; -mezelurile să fie proaspete, membrană curată, miros şi gust plăcut; -cârnaţul şi cabanosul se livrează la 150-200 gr./bucată, să conţină carne de vita, carne de porc, mix de condimente naturale, obţinuţi prin fierbere şi afumare;-salamul de vară se livrează în batoane de 250-350 gr./bucată, cu conţinut ridicat de carne porc, carne vita lucru, slanina, amidon alimentar, proteina vegetala din soia, sare, condimente, membrana artificiala necomestibila, produs fiert şi afumat ; -copănelele: pulpe de pui inferioare cu os şi piele, consistenţa musculaturii: fermă şi elastica, bine îmbrăcat cu muşchi, calitate superioară, ambalate la bax de 10 kg; -muschiul file, sunca, muşchiul ţigănesc, pastramele şi jambonul afumat să fie de calitate superioară, nefeliate, livrate la calup sau bucată vidată, sunca să fie de pui, fiartă, cu membrană necomestibilă, muschilul file să fie afumat;-salam ţărănesc cu şuncă -produs fiert, de aprox 500 gr. conţine un amestec condimente, carne de porc, slanina învelite in membrana artificială necomestibilă;-comanda produselor se face cu o zi înainte şi se livrează după necesităţi.