Comunicat - Manual Proiect Food Club
24.10.2023
Manual proiect
The Food Club: A European Network for Social Inclusion
Project 101053363 — TFC — CERV-2021-CITIZENS-TOWN
Deoarece proiectul Food Club a fost conceput în timpul urgenței pandemice Covid-19, un accent special a fost pus pe mobilitate, fapt care a permis partenerilor de proiect să se întâlnească personal, să viziteze fiecare municipalitate parteneră și să înțeleagă direct modul în care incluziunea socială și cooperarea civică sunt gestionate și promovate în fiecare regiune. Izbucnirea războiului ruso-ucrainean nu a făcut decât să întărească urgența și importanța unor astfel de proiecte, subliniind modul în care lucrul și promovarea înțelegerii și acceptării reciproce sunt fundamentale pentru a menține o societate justă, egală și primitoare, nu numai pentru oamenii care se deplasează în Europa, ci și pentru fiecare cetățean global în căutare de adăpost și siguranță. Este datoria Uniunii Europene și a tuturor cetățenilor săi să primească și să sprijine persoanele aflate în nevoie, indiferent de motiv, mai ales acum când guvernele extremiste sunt în creștere la nivel global, iar războaiele escaladează în detrimentul civililor și al comunităților strămutate.
Un al doilea subiect important abordat de The Food Club este reprezentat de sustenabilitate în cadrul producției alimentare, conservării și consumului, din nou evidențierea puterilor sale sociale: tehnicile multiple utilizate în evitarea risipei alimentare și reutilizarea produselor alimentare au fost prezentate în cadrul proiectului, arătând că toate comunitățile implicate tratează astfel de subiecte în mod eficient, chiar dacă cu tehnici diferite. Legătura dintre alimentație, societatea incluzivă și utilizarea durabilă a resurselor naturale a apărut puternic, arătând că organismele municipale caută în mod constant noi abordări, cu implicarea tehnologiilor emergente, subliniind nevoia comună de finanțări extinse și finanțări dedicate promovării practicilor durabile în agricultură și agricultură, care se reflectă în niveluri mai ridicate de ocupare a forței de muncă. mai degrabă societăți și comunități coezive la nivel european. Această tendință comună este deosebit de vizibilă și urgentă în zonele rurale, în timp ce mai multe spații urbane solicită zone mai verzi și acțiuni civice pentru conservarea naturii.
În cadrul documentului atașat puteți găsi o prezentare a modelului implementat de noi, împreună cu contribuțiile și principalele constatări furnizate de partenerii de proiect, prezentând impactul și rezultatele obținute și dezvoltarea ulterioară pe tema incluziunii sociale prin alimentație la nivel municipal, în întreaga Europă.
Manualul proiectului, în format PDF, se găsește aici!