a

Reprezentanții HP România în vizită de lucru la Primăria Alba Iulia

07.02.2013


Reprezentanții Primăriei și conducerea HP România au examinat posibilitatea implementării unor soluții tehnologice în administrația publică a orașului Alba-Iulia.

Primarul Mircea Gheorghe Hava a avut recent o întâlnire de lucru cu o echipă formată din Radu Enache, președintele HP România, și manageri specializați din companie. Tema întâlnirii a constituit-o identificarea de soluții tehnologice moderne și eficiente a căror implementare în cadrul administrației publice să îmbunătățească accesul cetățenilor la instituțiile statului și, în egală măsură, să permită o relaționare mai bună cu mediul de afaceri și cel academic local. De asemenea, un element important al discuției l-a reprezentat posibilitatea atragerii de investiții străine în zonă, experiența lui Radu Enache ca președinte al Consiliului Investitorilor Străini reprezentând o valoroasă sursă de informare cu privire la soluțiile spre care s-ar putea îndrepta autoritățile locale pentru a identifica potențialii investitori.

“Dezvoltarea orașului nostru înseamnă investiții”, spune Mircea Gheorghe Hava, primarul municipiuluii Alba Iulia. “Dar mai înseamnă și căutarea de soluții constante şi eficiente care să ne ajute să atragem investitori și să îmbunătățim viața de zi cu zi a cetățeanului. Întâlnirea pe care am avut-o cu reprezentanții companiei HP România ne-a convins că există o mulțime de posibilități de parteneriat între instituțiile publice și companiile private, care ne pot pune la dispoziție experiența lor și soluțiile de finanțare pe care le folosesc pentru a contribui la dezvoltarea comunităților locale”, adaugă acesta.

Cele două părți au explorat posibilitatea HP de a deschide un centru de suport sau de competență în Alba-Iulia, facilitând astfel crearea de locuri de muncă pentru cetățenii orașului și instituind un punct de referință pentru potențialul profesional foarte bun pe care îl are această zonă a țării.

În timpul întâlnirii, compania americană a prezentat mai multe soluții care pot fi implementate rapid și eficient și de care pot beneficia domenii esențiale pentru cetățeni. Una dintre direcții a implicat oportunitatea de a implementa o soluție de telemedicină prin care să se monitorizeze de la distanță starea de sănătate a cetățenilor aflați în zone îndepărtate ale județului sau pentru care deplasarea la unitățile sanitare sau spitalicești cele mai apropiate este foarte dificilă. Practic, prin intermediul unei camere video conectate la un laptop și al unui echipament de monotorizare care transmite laptopului funcțiile vitale ale pacientului, orice medic de familie poate cere confirmarea diagnosticului de la un medic specialist aflat la un spital județean sau regional, pacientul fiind apoi anunțat dacă are nevoie de internare într-o unitate spitalicească pentru tratament.

O altă posibilitate discutată în cadrul întâlnirii a fost dezvoltarea unei soluții de cloud computing care să fie folosită ca platformă pentru proiecte educaționale, în felul acesta fiind posibilă deschiderea accesului oamenilor la beneficiile educației la distanță.


tiparire, pdf si email