a

Sprijin pentru preşcolari, prin proiectul MICESA

16.04.2020


Comunicat de presă                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           13 aprilie 2020

Sprijin pentru preşcolari, prin proiectul MICESA

Pachetul educaţional gândit prin proiectul MICESA-unul dintre cele mai vizibile proiecte sociale ale Primăriei Alba Iulia-, include şi măsuri de sprjin pentru preşcolari. Un număr de 25 de copii din municipiu sunt încurajați și ajutați de echipa proiectului să participe la educația timpurie.

Pentru fiecare preşcolar se asigură din bugetul proiectului o sumă de 1800 lei/an şcolar, care se achită în două tranşe egale. În aceste zile, se virează în conturile transmise de părinţii preşcolarilor tranşa a doua, în valoare de 900 de lei.

Lunar, pe parcursul anului şcolar, fiecare copil primeşte şi câte un un set de materiale didactice, pentru a suplimenta valoarea formativă sau informativă a metodelor didactice folosite de educatori în grădinițe. Tot din bugetul proiectului, se asigură şi pachete alimentare.

Setul de măsuri are ca scop, pe termen mediu și lung, reducerea abandonului școlar, creșterea nivelului educaţional la nivel local, prin urmare reducerea ratei șomajului pentru tinerii absolvenți. Se înțelege de la sine că o pregătire mai bună și orientată către cerințele pieței muncii duce la o dezvoltare economică și socială locală durabilă.

 

Preșcolarii au fost selectați din comunitățile vizate de proiectul MICESA: „Chicago“, străzile Vasile Goldiş, Gheorghe Pop de Băseşti,  o parte a bulevardelor Transilvaniei și Revoluţiei din 1989 și „Pâclişa”.

Lista completă cu blocurile de locuințe și casele vizate de proiect o puteți consulta aici.

 

MICESA-proiect cu servicii integrate

Serviciile furnizate de experții proiectului sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esențiale care țin de sfera socială, profesională, medicală, educațională, juridică etc. Altfel spus, vor avea ca scop creşterea accesului la educaţie, servicii medicale şi sociale, piaţa muncii, la  asistenţă juridică pentru reglementarea actelor, la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, respectiv susţinerea antreprenoriatului.

Proiectul este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu: DAD EXPERTISE S.R.L, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțeide Muncă Alba, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, Fundația Națională a Tinerilor Manageri, Fundația PAEM Alba, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020.

Cei interesați pot afla detalii concrete despre serviciile gratuite ale proiectului de la experții: Livia ISTRATE: 0720-450887; Cristina BOC: 0758-849384; Petronela ȘERBAN: 0752-476357.

Documentul în format PDF îl găsiți aici


tiparire, pdf si email