Finanţări nerambursabile
03.02
2025
Mai bine de 1 an de muncă și cercetare, în 2 ore de training intensiv GILL training online, gratuit, 7 februarie 2025, orele 11.00 -13.00
Mai bine de 1 an de muncă și cercetare, în 2 ore de training intensiv
GILL training online, gratuit, 7 februarie 2025, orele 11.00 -13.00
Gendered Innovation Living Labs – GILL este un proiect finanțat de UE care abordează egalitatea de gen și non -discriminare de gen, în discursul și practicile Living Lab pentru: facilitarea schimbărilor organizaționale și culturale, îmbunătățirea dezvoltării profesionale, creșterea integrării genului și a diversității în designul produselor, tehnologii și inovație și utilizarea practicilor educaționale bazate pe egalitate de gen în domeniile: sănătate și reziliență, tranziție ecologică și transformare digitală.
Pe baza principiilor Living Lab, GILL își propune să devină cadrul de inovare pentru toți actorii europeni pentru egalitatea de gen și promovarea acesteia.
Adoptând o abordare deschisă și participativă, GILL:
- Creează un centru pan-european de colaborare și învățare
- Dezvoltă o platformă de învățare împuternicită de IT, accesibilă în mod deschis, care susține funcționalitatea Hub-ului
- Oferă metodologii, servicii și instrumente testate care sporesc inovația inteligentă și antreprenoriatul deschis spre egalitatea de gen și non discriminare.
Mai multe informații despre proiect: https://gi-ll.eu/the-project/ ;
Municipiul Alba Iulia intenționează să folosească întreaga expertiză și exemplele de bune practici și să integreze cele mai potrivite măsuri pentru a asigura egalitatea de gen și pentru a dezvolta Planul de acțiune a egalității de gen, document strategic necesar pentru accesarea de fonduri și pentru accederea în anumite programe și proiecte europene.
În data de 7 februarie 2025, între orele 11-13, online, va avea loc un workshop, conceput pentru a oferi antreprenorilor și tuturor actorilor sociali cunoștințe esențiale și instrumente practice în ceea ce privește promovarea egalității de gen în cadrul unei organizații sau structuri. Instruirea se va concentra pe utilizarea metodologiei dezvoltate în cadrul proiectului GILL, pentru a promova colaborări semnificative și experiențe de impact, în ceea ce privește egalitatea de gen și non -discriminarea.
Participanții vor obține, de asemenea, informații despre cele mai bune practici și sfaturi utile pentru a-și îmbunătăți activitățile de co-creare și pentru a îmbunătăți promovarea egalității de gen și a non-discriminării de gen. Mai multe informații puteți regăsi pe link-ul : https://gi-ll.eu/gill-training-on-stakeholder-engagement-and-co-creation-activities/
Participanții interesați sunt rugați să se înregistreze, până în data de 05.02.2025, pe următorul link: https://shorturl.at/56QNp , pentru a putea participa la workshop-ul din data de 07.02.2025, orele 11-13 ( ora României).
Articolul integral, în format PDF, se găsește aici
DETALII
17.01
2025
Sistem de management al traficului din Alba Iulia, prin proiectul „REABILITARE INFRASTRUCTURA REȚEA MAJORĂ DE TRANSPORT PUBLIC URBAN-MUNICIPIUL ALBA IULIA LOTUL I“ - ETAPA II
Comunicat de presă
Sistem de management al traficului din Alba Iulia, prin proiectul „REABILITARE INFRASTRUCTURA REȚEA MAJORĂ DE TRANSPORT PUBLIC URBAN-MUNICIPIUL ALBA IULIA LOTUL I“ - ETAPA II
În această perioadă, este, în faza avansată de testare, Centrul Integrat de Comandă și Control, ce va fi pus în funcțiune la nivelul municipiului Alba Iulia.
Centrul va integra managementul tuturor sistemelor instalate în municipiu, respectiv: semaforizarea inteligentă, prioritizarea transportului public și iluminatul trecerilor de pietoni, pentru a optimiza mobilitatea urbană și siguranța pietonilor.
Centrul va utiliza algoritmi avansați de control adaptiv pentru a ajusta semaforizarea în funcție de fluxurile de trafic, reducând astfel timpii de așteptare la intersecții și îmbunătățind eficiența transportului public. Sistemele de iluminat smart de la trecerile de pietoni vor fi conectate la senzori de mișcare, detectând prezența pietonilor și crescând automat intensitatea luminii pentru a spori vizibilitatea și siguranța traversărilor. Centrul va monitoriza și gestiona stațiile inteligente de transport public, oferind informații în timp real despre timpii de așteptare, condițiile de trafic și date relevante despre mediu, accesibile prin panouri interactive și aplicații mobile.
Articolul integral, în format PDF, se găsește aici
DETALII
15.01
2025
Proiect „Reabilitare infrastructura retea majora de transport public urban din municipiul Alba Iulia – Lot 2 ETAPIZAT“
Comunicat de presă
Alba Iulia continuă investițiile în mobilitate modernă, prin proiectul „Reabilitare infrastructura retea majora de transport public urban din municipiul Alba Iulia – Lot 2 ETAPIZAT“
Mobilitatea modernă este una orientată tot mai mult spre confortul oamenilor şi spre protejarea mediului înconjurător. Alba Iulia si-a asumat această schimbare şi e parte activă din ea, prin proiectul „Reabilitare infrastructura retea majora de transport public urban din municipiul Alba Iulia – Lot 2 ETAPIZAT“. Punerea în practică a proiectului este sinonimă cu transformarea oraşului într-unul mai sigur pentru pietoni, biciclişti şi şoferi, dar și mai prietenos cu mediul înconjurător.
Articolul integral, în format PDF, se găsește aici
DETALII
13.01
2025
COMUNICAT DE PRESĂ „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Primăria Municipiului Alba Iulia implementează proiectul „Extindere rețea apă potabilă și branșamente; extindere rețea canalizare menajeră și racorduri pe străzile Lotru, Stufului, Păpădiei, Socului, Făgetului, Gutuiului, Pepinierei, Ana Ipătescu, Rojomal, Theodor Pallady, Ienupărului”
Primăria Municipiului Alba Iulia, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Extindere rețea apă potabilă și branșamente; extindere rețea canalizare menajeră și racorduri pe străzile Lotru, Stufului, Păpădiei, Socului, Făgetului, Gutuiului, Pepinierei, Ana Ipătescu, Rojomal, Theodor Pallady, Ienupărului”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 1 - Managementul apei, Investiția 1 – Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene, apel PNRR/2022/C1/I1.
Contractul de finanțare a fost încheiat între MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR în calitate de Coordonator de reforme şi/sau investiţii pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și MUNICIPIUL ALBA IULIA, în calitate de Beneficiar, în data de 17.06.2024, nr. C1I100122000109, în acest moment lucrările fiind în plină desfășurare.
Acest proiect are ca obiectiv principal extinderea infrastructurii de bază pentru asigurarea accesului populației la apă potabilă de calitate și la servicii moderne de canalizare. Investiția contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor din zonele vizate, respectând angajamentele de mediu asumate de România prin PNRR.
Rezultate urmărite prin implementarea proiectului:
- Extinderea rețelei de apă potabilă pe o lungime totală de aprox. 1,3 km;
- Realizarea unei rețele moderne de canalizare menajeră pe o lungime de aprox. 4,2 km;
- Conectarea gospodăriilor și instituțiilor publice la infrastructura nou creată;
- Condiții de viață și standarde de igienă îmbunătățite pentru locuitorii beneficiari;
- Reducerea riscurilor de poluare a mediului și protejarea resurselor de apă potabilă.
Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 5.403.453,61 lei, echivalentul a 1.098.374,55 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 1.026.656,19 lei. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de Municipiul Alba Iulia.
Implementarea proiectului este prevăzută să se desfășoare în perioada 17.06.2024 și 30.06.2026.
„Acest proiect reprezintă un angajament ferm al administrației locale de a asigura accesul echitabil la infrastructură modernă și servicii publice de calitate. Prin intermediul finanțării oferite de PNRR, reușim să asigurăm condiții mai bune de trai pentru locuitorii noștri și să protejăm mediul înconjurător. Ne angajăm să utilizăm în mod transparent și eficient resursele financiare alocate, având ca prioritate finalizarea lucrărilor în termenele stabilite și cu un impact minim asupra confortului cotidian al locuitorilor.”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.
Pentru informații suplimentare despre proiect, vă rugăm să contactați:
Robert BANDI
Coordonator proiect, tel.: 0751.364.020, e-mail: robert.bandi@apulum.ro
Primăria Municipiului Alba Iulia
Documentul, integral, poate fi studiat aici!!!
DETALII
13.01
2025
COMUNICAT DE PRESĂ „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Primăria Municipiului Alba Iulia implementează proiectul „Extindere rețele de apă potabilă și canalizare menajeră pe străzile: Bistra, Șugag, Jidvei, Romanița, Septimiu Albini, Oașa-Valea Argintului, Gilău-Pădurii, Gilău-Tarnița – Municipiul Alba Iulia”
Primăria Municipiului Alba Iulia, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Extindere rețele de apă potabilă și canalizare menajeră pe străzile: Bistra, Șugag, Jidvei, Romanița, Septimiu Albini, Oașa-Valea Argintului, Gilău-Pădurii, Gilău-Tarnița – Municipiul Alba Iulia”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 1 - Managementul apei, Investiția 1 – Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene, apel PNRR/2022/C1/I1.
Contractul de finanțare a fost încheiat între MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR în calitate de Coordonator de reforme şi/sau investiţii pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și MUNICIPIUL ALBA IULIA, în calitate de Beneficiar, în data de 17.06.2024, nr. C1I100122000112, în acest moment lucrările fiind în plină desfășurare.
Acest proiect are ca obiectiv principal extinderea infrastructurii de bază pentru asigurarea accesului populației la apă potabilă de calitate și la servicii moderne de canalizare. Investiția contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor din zonele vizate, respectând angajamentele de mediu asumate de România prin PNRR.
Rezultate urmărite prin implementarea proiectului:
- Extinderea rețelei de apă potabilă pe o lungime totală de aprox. 1,23 km;
- Realizarea unei rețele moderne de canalizare menajeră pe o lungime de aprox. 2,5 km;
- Conectarea gospodăriilor și instituțiilor publice la infrastructura nou creată;
- Condiții de viață și standarde de igienă îmbunătățite pentru locuitorii beneficiari;
- Reducerea riscurilor de poluare a mediului și protejarea resurselor de apă potabilă.
Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3.569.929,14 lei, echivalentul a 725.669,10 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 678.286,54 lei. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de Municipiul Alba Iulia.
Implementarea proiectului este prevăzută să se desfășoare în perioada 17.06.2024 și 30.06.2026.
„Acest proiect reprezintă un angajament ferm al administrației locale de a asigura accesul echitabil la infrastructură modernă și servicii publice de calitate. Prin intermediul finanțării oferite de PNRR, reușim să asigurăm condiții mai bune de trai pentru locuitorii noștri și să protejăm mediul înconjurător. Ne angajăm să utilizăm în mod transparent și eficient resursele financiare alocate, având ca prioritate finalizarea lucrărilor în termenele stabilite și cu un impact minim asupra confortului cotidian al locuitorilor.”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.
Pentru informații suplimentare despre proiect, vă rugăm să contactați:
Robert BANDI
Coordonator proiect, tel.: 0751.364.020, e-mail: robert.bandi@apulum.ro
Primăria Municipiului Alba Iulia
Documentul, integral, poate fi studiat aici!!!