Finanţări nerambursabile
13.01
2025
COMUNICAT DE PRESĂ „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Primăria Municipiului Alba Iulia implementează proiectul „Extindere rețea apă cu branșamente și canalizare cu racorduri pe pe strada Cerbului, Azuga, Dimitrie Paciurea; Extindere rețea canalizare și racorduri pe strada Măgurei, Dragomirna și Atena – Municipiul Alba Iulia”
Primăria Municipiului Alba Iulia, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Extindere rețea apă cu branșamente și canalizare cu racorduri pe pe strada Cerbului, Azuga, Dimitrie Paciurea; Extindere rețea canalizare și racorduri pe strada Măgurei, Dragomirna și Atena – Municipiul Alba Iulia”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 1 - Managementul apei, Investiția 1 – Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene, apel PNRR/2022/C1/I1.
Contractul de finanțare a fost încheiat între MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR în calitate de Coordonator de reforme şi/sau investiţii pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și MUNICIPIUL ALBA IULIA, în calitate de Beneficiar, în data de 17.06.2024, nr. C1I100122000111, în acest moment lucrările fiind în plină desfășurare.
Acest proiect are ca obiectiv principal extinderea infrastructurii de bază pentru asigurarea accesului populației la apă potabilă de calitate și la servicii moderne de canalizare. Investiția contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor din zonele vizate, respectând angajamentele de mediu asumate de România prin PNRR.
Rezultate urmărite prin implementarea proiectului:
- Extinderea rețelei de apă potabilă pe o lungime totală de aprox. 0,30 km;
- Realizarea unei rețele moderne de canalizare menajeră pe o lungime de aprox. 0,72 km;
- Conectarea gospodăriilor și instituțiilor publice la infrastructura nou creată;
- Condiții de viață și standarde de igienă îmbunătățite pentru locuitorii beneficiari;
- Reducerea riscurilor de poluare a mediului și protejarea resurselor de apă potabilă.
Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 960.571,07 lei, echivalentul a 195.257,87 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 180.794,01 lei.
Implementarea proiectului este prevăzută să se desfășoare în perioada 17.06.2024 și 30.06.2026.
„Acest proiect reprezintă un angajament ferm al administrației locale de a asigura accesul echitabil la infrastructură modernă și servicii publice de calitate. Prin intermediul finanțării oferite de PNRR, reușim să asigurăm condiții mai bune de trai pentru locuitorii noștri și să protejăm mediul înconjurător. Ne angajăm să utilizăm în mod transparent și eficient resursele financiare alocate, având ca prioritate finalizarea lucrărilor în termenele stabilite și cu un impact minim asupra confortului cotidian al locuitorilor.”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.
Pentru informații suplimentare despre proiect, vă rugăm să contactați:
Robert BANDI
Coordonator proiect, tel.: 0751.364.020, e-mail: robert.bandi@apulum.ro
Primăria Municipiului Alba Iulia
Documentul, integral, poate fi studiat aici!!!
DETALII
13.01
2025
Website-ul oficial în cadrul proiectului BIM4ENERGY
Website-ul oficial în cadrul proiectului BIM4ENERGY
"BIM4ENERGY" este un Proiect de Parteneriat Strategic implementat de Universidad Politécnica de Cartagena (Spania) în colaborare cu Vilnius Builders Trainning Centre (Lituania), Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (România), Rambøll Norge AS (Norvegia), Ayuntamiento de Ceutí (Spania) și Municipiul Alba Iulia, cu sprijinul programului Erasmus+, prin Agenția Națională Spaniolă SEPIE.
Proiectul "BIM4ENERGY" va instrui viitorii stakeholderi pentru a evalua și îmbunătăți eficiența energetică a fondului de locuințe europene, într-un mod inovator, folosind instrumente BIM (Building Information Modelling). De asemenea, va pregăti și va oferi instrumente de lucru atât personalului tehnic din municipii, celor responsabili de implementarea Planurilor de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă, precum și celor responsabili de solicitările de finanțare pentru renovarea clădirilor publice și asistarea cetățenilor în renovarea propriei lor locuințe.
Documentul, integral, poate fi studiat aici!!!
DETALII
18.12
2024
Întâlnire de lucru organizată în cadrul proiectelor ShareRES și EXPRESS
Întâlnire de lucru organizată în cadrul proiectelor
ShareRES și EXPRESS
La data de 13 decembrie 2024 a avut loc o nouă întâlnire a Grupului de Suport Local organizată în cadrul proiectelor ShareRES și EXPRESS.
Municipiul Alba Iulia, implementează proiectul „ShareRES - SHAring REnewable eneRgy through Energy communitieS”, în calitate de Partener de proiect, alături de un Consorțiu format din: Agenția pentru Energie Extremadura – SPANIA (lider de proiect), Regiunea de planificare Riga - LETONIA, Consiliul Județean Donegal - IRLANDA, Agenția de Dezvoltare Nicosia - CIPRU, Centrul de sprijin pentru afaceri L.t.d. Kranj - SLOVENIA.
Documentul, integral, poate fi studiat aici!!!
DETALII
28.11
2024
Principalele rezultate ale proiectului european „ClimAct CEE – Zone cu Emisii Scăzute de carbon și reducerea poluării aerului” în România
Principalele rezultate ale proiectului european „ClimAct CEE – Zone cu Emisii Scăzute de carbon și reducerea poluării aerului” în România
Proiectul ClimAct CEE cofinanțat prin Programul „European Climate Initiative (EUKI)” cu o durată de implementare de 2 ani, a avut ca scop principal să demonstreze eficacitatea integrării politicilor climatice cu politicile energetice, prin constituirea unor zone urbane decarbonizate în orașe din Bulgaria, Croația și România, vizând totodată și reducerea poluării aerului. Proiectul a propus un cadru de radiografiere climatică inspirat din metodologia Convenției Primarilor privind Clima și Energia utilizată pentru elaborarea Planurilor de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC), pentru a consolida politicile energetice, climatice și de calitate a aerului, la nivel local - un element cheie în procesul de transformare a cartierelor urbane în zone sustenabile, la nivelul Europei Centrale și de Est. Proiectul a urmărit reproducerea acestei abordări și în alte orașe europene, ca model pentru susținerea dezvoltării durabile a acestora și creșterea calității vieții pentru locuitori. În cadrul acestui proiect Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA a avut calitatea de partener național, Municipiul Alba Iulia reprezentând beneficiarul rezultatelor proiectului.
Articolul complet, în format PDF, se găsește aici!
DETALII
07.11
2024
Eveniment organizat în Municipiul Alba Iulia, în cadrul proiectului ”Forever Young”
Eveniment organizat în Municipiul Alba Iulia, în cadrul proiectului ”Forever Young”
În perioada 4- 6 noiembrie 2024, avut loc în Alba Iulia primul eveniment în cadrul proiectului „Forever Young”. Reprezentanți ai orașelor Kranj (Slovenia), Opole (Polonia) Székesfehérvár (Ungaria) și Zadar (Croația) s-au întâlnit la Alba Iulia unde și-au prezentat expertiza în utilizarea fondurilor Uniunii Europene și bunele practici în implementarea proiectelor cu finanțare europeană.
Reprezentanții orașelor participante au avut ocazia să afle mai multe despre renovarea Cetații Alba Carolina prin diferite proiecte cu finanțare europeană. Au avut loc discuții și prezentări despre finanțările sprijinite de Uniunea Europeană legate de mobilitate, energie verde și creșterea eficienței energetice. La eveniment au luat parte și elevi de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, care au urmărit o prezentare despre importanța conștientizării financiare, și au fost actori pentru o oră, în cadrul unui atelier de actorie, condus de membrii Grupului de teatru independent Skepsis. Pe lângă practica generală de utilizare a fondurilor UE, participanții au putut să învețe despre proiectele destinate în principal tinerilor. Reprezentanții fiecărei entități implicate în proiect au prezentat modele de bune practici și proiectele implementate în orașele lor, într-un schimb de idei care a avut loc în ultima zi a evenimentului. În cadrul întâlnirii, participanții au analizat și discutat direcțiile strategice și obiectivele pentru următoarele evenimente care se vor organiza în cadrul proiectului, fiind abordate subiecte ca: managementul proiectului, managementul financiar și de comunicare.
Proiectul ”Forever Young”, susținut prin programul CERV Town-Twinning 2023, este finanțat de Uniunea Europeană și își propune să stimuleze reziliența în comunități prin schimbul de experiență și colaborare. Proiectul a început la 1 septembrie 2024 și are o durată de 12 luni, fiind coordonat de Municipalitatea Székesfehérvár (Ungaria). Municipiul Alba Iulia are statut de partener în proiect, în consorțiul format din șase organizații din România, Ungaria, Slovenia, Polonia și Croația.
Echipa proiectului Forever Young.
Contact:
Tel: 0372 586 428 Fax: 0258 812 545 email: inovareurbana@apulum.ro