Pionierat instituțional în promovarea egalității de gen și șanse în România: Alba Iulia - reprezentată la întâlnirea de lucru de la Valencia a partenerilor din Proiectul TinnGO
24.06.2019
Proiectul TInnGO - promotor al schimbării în transportul european
Comunicat de presă
____________________________________________________________________________________________________________
Paterna, Comunitat Valenciana, ES, 21.06 2019
Pionierat instituțional în promovarea egalității de gen și șanse în România:
Alba Iulia - reprezentată la întâlnirea de lucru de la Valencia a partenerilor din Proiectul TinnGO
Astăzi s-a încheiat întâlnirea de la Paterna (Valencia) a partenerilor implicati în cadrul unuia dintre cele mai inovative proiecte europene, Transport Innovation Gender Observatory. Participanții au avut parte de trei zile pline de informație, studii de caz, work-shop-uri și soluții concrete, care să genereze un plus de valoare proiectului aflat în derulare încă de la sfârșitul anului trecut.
Prin TInnGO, Primăria Alba Iulia, alături de toți ceilalți parteneri implicați, prezenți la rândul lor la întâlnirea din Spania, și-a propus să contribuie la dezvoltarea durabilă a orașului prin crearea de mecanisme de susținere a mobilitătii în mod inteligent, cu focus pe promovarea accesului femeilor la servicii de mobilitate moderne. Proiectul se va adresa astfel provocărilor actuale în domeniul mobilității cu prioritate pe nevoile actuale ale femeilor, creând o rută pentru Mobilitatea Inteligentă Sensibilă de Gen.
“Municipalitatea din Alba Iulia a promovat mereu femeile, respectul și egalitatea de gen. Facem asta inclusiv acum, în cadrul unui proiect important pentru noi, finanțat prin programul Orizont 2020 - TInnGO. Întâlnirea din Spania cu partenerii de proiect ne ajută să descoperim concret, direct de la cei implicați, ce instrumente putem folosi eficient pentru reușita proiectului și, în același, timp, ne dă posibilitatea să ne promovăm și să împărtășim și altora din bunele practici și experiența noastră“, a declarat Nicolaie Moldovan, city manager al Municipiului Alba Iulia.
La rândul său, doamna Andree Woodcock, reprezentanta Universității din Coventry (UK) și liderul proiectului Transport Innovation Gender Observatory, a precizat: “Un proiect de asemenea anvergură implică o comunicare și o colaborare permanentă între parteneri. Iar toate aceste întâlniri derulate în cadrul proiectului sunt cel mai bun liant între toti cei implicați, pe lângă comunicarea electronică deja existentă. Municipiul Alba Iulia este unul dintre partenerii noștri valoroși și implicați foarte activ în dezvoltarea hub-ului românesc și ne susține în derularea optimă a proiectului cu date relevante. Sunt foarte creativi. Datorăm Europei și în mod special femeilor din Europa soluții rapide și sustenabile legate de implicarea femeilor în sectorul de transport și în zona de mobilitate inteligentă, precum și îmbunătățirea egalității de gen și integrarea diversității. Asta înseamnă proiectul TIngGO, în esența lui.”
Despre proiectul Transport Innovation Gender Observatory - TInnGO
Transport Innovation Gender Observatory - TInnGO este un proiect transnațional implementat de Municipiul Alba Iulia alături de alți 19 parteneri din 13 țări: Marea Britanie, Portugalia, Grecia, Irlanda, Franța, Italia, Germania, România, Lituania, Spania, Belgia, Suedia și Danemarca. Proiectul are o durată de implementare de 36 de luni și este finanțat prin programul Orizont 2020.
Mai multe informații referitoare la acest proiect sunt disponibile pe [url=http://www.tinngo.eu]http://www.tinngo.eu[/url], pe pagina de YT a municipiului [url=https://www.youtube.com/watch?v=hvID1Qzc_2g&ab_channel=MunicipiulAlbaIulia]https://www.youtube.com/watch?v=hvID1Qzc_2g&ab_channel=MunicipiulAlbaIulia[/url] sau pot fi puse la dispoziția tuturor celor interesați prin Compartimentul Relații internaționale, Relații cu mediul de afaceri și societatea civilă, Parteneriate din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, de către echipa de management a proiectului (adresa de email: tinngoalbaiulia@gmail.com).
Detalii despre proiect (Document in format .pdf. Pentru a deschide un fisier PDF aveti nevoie de programul Acrobat Reader care se distribuie gratuit)